Σχεδόν ευτιχισμένοι σχεδόν απελπισμένοι

Πάνε κάνα δεκαριά μέρες από την τελευταία φορά που έγραψα εδώ μέσα, όχι ότι άλλαξε τίποτα δραματικό στο μικρό μετερίζι μου απλά κυλάει ο χρόνος τσουλάω και εγώ μαζί του, ή καλύτερα στροβιλίζομαι στις ορέξεις του... Αδιάφορες μέρες σαν χάρτινες γραμμές λογαριασμών που πρέπει να πληρώσεις αλλά το παίζεις αδιάφορος για αυτές... και έχεις και τους από πάνω να συμπληρώνουν και αυτοί στο λογαριασμό που θα πληρώσεις τώρα ή θα χρωστάς μια ζωή, ή μήπως έτσι και αλλίως θα χρωστάς ; ... Ο χρόνος κυλάει και


το μόνο που με αγχώνει είναι η σκέψη ότι η ζωή πoυ θα ζήσω δεν είναι αρκετή ώστε να ακούσω όλα τα τραγούδια που γεννήθηκαν απογεύματα με καπνό ή μεθυσμένα χαράματα από κάποιο τρελό... Τι σημασία έχει άραγε; ή Άραγε τί να έχει σημασία; ... Πάμε παρακάτω... Αυτές τις μέρες με έχει πιάσει μια νοσταλγία για το παλίο, θυμήθηκα κάτι παλιά ρεμπέτικα, έβαλα στο πικάπ να ακούσω Σαββόπουλο και κίνησα να διαβάσω την βιογραφία του Βαμβακάρη όπως αυτός περιέγραψε την ζωή του... Δεν ξέρω γιατί, ίσως ακούγωντας όλη αυτή την μαυρίλα τριγύρω θέλω να θυμηθώ αλλωτινές εποχές ρομαντισμού και πραγματικής τέχνης ή ίσως να βρίσκω σε εκείνα τα κομμάτια την ουσία και τους στίχους που στερούνται τα σημερινά... Παρακάτω μια λίστα με μερικά νέα ακούσματα που ξέχασα να βάλω και πιο κάτω μια tracklist με αυτά που μου ήρθαν στο μυαλό και άρχισα να τα ακούω έτσι ξαφνικά νοσταλγικά και ήρεμα... Πόσο επίκαιροι είναι οι στίχοι του Λουκιανού:



Σχεδόν ευτυχισμένοι και σχεδόν απελπισμένοι,σχεδόν ετοιμασμένοι για ό,τι μας περιμένει,με πιο μικρές παρέες και πιο μικρές ιδέες,με πιο πολλούς εχθρούς και πιο πολλές σημαίες....





Dub FX


O Dub FX είναι street performer. To σήμα κατατεθέν του είναι οι ηχογραφημένες λούπες και οι παραμορφώσεις. Ο Stanford ταξιδεύει και εμφανίζεται μαζί με την κοπέλα του, τη γνωστή και ως Flower Fairy. Τη γνώρισε στο Manchester. Τον ακολουθεί παντού, ξεσηκώνει το κοινό και πουλάει CDs. Ο Dub Fx είναι παντελώς ανεξάρτητος, διαδίδει τη μουσική του μόνο μέσω live performance, word of mouth, social networking και διανομή free samples. To Live in the Street του 2007 είναι μία συλλογή από live street performances σε διάφορες χώρες. Το πρώτο του album είναι το "A Ripple". Ο σαξοφωνίστας στο Flow και το Wandering Love λέγεται Mr Woodnote.





PLAN B


Ο Benjamin Paul Ballance Drew ή γνωστότερος ως Plan B είναι γεννημένος το 1983 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του το 2006 με τίτλο Who Needs Actions When You Got Words. Έχει συμμετάσχει σαν ηθοποιός σε κάποιες ταινίες με γνωστότερη το Adulthood. Το περασμένα μήνα κυκλοφόρησε την δεύτερη δουλειά του με τίτλο The Defamation of Strickland Banks το οποίο έφτασε στο νούμερο 1 των βρετανικών charts.







ASTRONAUTALIS


Ο Asttronautalis είναι ένας hiphop καλλιτέχνης από το Seattle, έχει κυκλοφορήσει 3 δουλειές και μέσα στο 2010 αναμένεται να κυκλοφορήσει άλλες 2, ένα mixtape και ένα full length LP. Τα indie rock, electro, talkin' blues στοιχεία στα κομμάτια του τον κάνουν ξεχωριστό.






TRACKLIST


Βασίλης Νικολαϊδης - Η ιστορία της Μαρίας


Νάτασα Μποφίλιου - Κοίτα εγώ


Τάνια Τσανακλίδου - Ο ανθρωπάκος


Ελένη Βιτάλη - Οι μοναχικές γιαγιάδες


Μιλτιάδης Πασχαλίδης - Ακόμα σ'αγαπώ


Σύννεφα με παντελόνια - Ασπρόμαυρη ζωή


Τσακνής - Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι


Μελίνα Τανάγρη - Αμάν και πότε


Λουκιανός Κηλαηδόνης - Γιουπι για για


Λουκιανός Κηλαηδόνης - Μικρός ήρωας


Κώστας Χατζής - Πλανήτης Γη


Κώστας Χατζής - Εμείς οι ταπεινοί


Κώστας Χατζής - Στο διεθνές το μαγαζί





Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.