Επιτέλους λίγες σταγόνες

Επιτέλους η βροχή που τόσο ήθελα ήρθε, αν και ήμουν έτοιμος τις τελευταίες μέρες να βγω να χορέψω το χορό της βροχής. Κάποιος μου είπε ότι πρέπει να τον χορέψεις γυμνός και έτσι μην θέλοντας να τρομοκρατήσω τους γύρω μου και σε συνδυασμό με το ότι δεν μπορούσα να μάθω από έξω τα ξόρκια το ανέβαλα και απλά περίμενα καρτερικά τις πρώτες στάλες. Να με πιάσει μια γλυκιά μελαγχολία που συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις όταν νιώθεις το καλοκαίρι να φεύγει εκτός από τυπικά και ουσιαστικά.

Λατρεύω μερικά τέτοια μελαγχολικά απογεύματα, θα βάλω κάποιο βινύλιο να παίζει ή ίσως τον Δίεση ή τον Εν λευκώ στα ερτζιανά, θα πιάσω κάνα βιβλίο, θα χουχουλιάσω κάτω από κάποια ζεστή κουβέρτα και θα ηρεμήσω. Υπάρχει μια απλότητα, μια ηρεμία, μια γαλήνη που καλύπτει σαν πέπλο ορισμένες τέτοιες μέρες. Είναι οι μέρες που αρχίζεις να προτιμάς την ζεστή σοκολάτα από τον κρύο φραπέ. Αρχίζεις να φοράς καμιά ζακέτα όταν βγαίνεις και επιλέγεις καφέ με ωραία εσωτερική ατμόσφαιρα παρά το να κάτσεις έξω για να βλέπεις κόσμο να περνάει.

Επίσης είναι η εποχή που αρχίζεις να προγραματίζεις ορισμένα καινούργια πράγματα που θέλεις να κάνεις ή αποφασίζεις να τελειώσεις υποθέσεις που άφησες στην μέση. Σχεδιάζεις το χειμώνα και πως θα κυλήσει αυτός... αφήνεις φίλους, βρίσκεις άλλους, έτσι πάνε αυτά. Το ρίχνεις στις ταινίες ή στα επιτραπέζια με φίλους στο σπίτι, ή άλλοτε μαζεύεστε σε ταβερνούλες και μπεκροπίνεται κρασί για να ζεσταθείτε. Ωραία πράγματα.

Κάποτε περίμενα με προσμονή να ανοίξει το σχολείο για να ξαναβρώ τους φίλους μου. Ωραίες εποχές, τσάντες τετράδια βιβλία, αν και δεν θα ήθελα να γυρίσω πίσω. Επίσης είναι η εποχή όπου μπορείς να κάνεις εξορμήσεις στην φύση χωρίς τον φόβο ότι θα υπάρχει ένα μπούγιο τριγύρω που θα σου χαλάσει την ησυχία.

Την αλλαγή έτσι και αλλιώς την βλέπεις και γύρω σου. Τα φύλλα αρχίζουν να κιτρινίζουν και να πέφτουν, ο αέρας παύει να είναι δροσερός και τα πουλιά λιγοστεύουν αφού φεύγουν για ζεστότερες πολιτείες.

Το φθινόπωρο σου γυρίζει ότι πραγματικά αγαπάς....σε γυροφέρνει σε γειτονιές μελαγχολικές μα και όμορφες... και σου θυμίζει τι άξιζε να σε περιμένει...

 Soundtrack of the day:

Όλος ο δίσκος Halou - Wholeness separation

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.