Ο καταναγκασμός της ευτυχίας


Οι γιορτές πάντα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μου. Ο καταναγκασμός του να δείχνεις ευτυχής, να χαιρετάς άπαντες συμπαθούντες και μη, οι ψεύτικες χαιρετούρες, η πεποίθηση ότι πρέπει να βγεις να διασκεδάσεις σε κάποια μπουζουκότρυπα με ένα βάρδο τρίτης διαλογής που η καριέρα του δεν του επιφύλαξε μια θέση στην σκάλα του Μιλάνου και έτσι συμβιβάστηκε να τραγουδάει στον χοντρό κυριούλη που πασχίζει να κόψει την μπριζόλα του, οι κοπέλες που φοράν ότι περίσσεψε διατυμπανίζοντας την πραμάτια τους.... αυτά και άλλα πολλά μου δημιουργούν έναν αφόρητο εκνευρισμό. Συνήθως κλείνομαι στο δωμάτιο μου ή παίρνω τους δρόμους και απλά περιμένω να περάσει το συνονθύλευμα της επίπλαστης χαροκατάνυξης.



Οι αστοί θα θυμηθούν τους γέρους στο χωρίο, θα βγουν φωτογραφία δίπλα στα πετρόχτιστα, θα παίξουν με την γάτα της γειτονιάς, θα αναπολήσουν με ιστορίες από τότε που ήταν παιδιά και τρέχαν στην αυλή. Οι έφηβοι θα ψάχνουν απεγνωσμένα για σήμα καμπάνα, internet ή τηλεόραση ώστε να σκοτώσουν την πλήξη τους. Τα παιδιά θα βρουν τα ξαδερφάκια που έχουν μήνες να τα δουν, θα παίξουν, θα μαλώσουν και του χρόνου πάλι εδώ. Η υστερική υπερπροστατευτική μαμά θα κηρύτει ανά πεντάλεπτο το  "Πρόσεχε Γιωργάκη, μη Γιωργάκη".  Ο κομπορρήμον ψήστης θα καυχιέται για το εξαίσιο ταλέντο του να περιστρέφει το αμνοερίφιον και οι συνδετήμονες αυτού θα τον ταχταρίζουν με κομπλιμέντα. Ο γείτονας θα αναπολεί στιγμές που ήταν καραβανάς στο στρατό, πάντα μάχιμος, πάντα οπλίτης, ποτέ στην Καλλιόπη. Κάποιος θα έχει κρατήσει βεγγαλικά από την προηγούμενη βραδιά που έγινε η νύχτα μέρα και θα βαλθεί να στολίσει την ατμόσφαιρα με οσμή μπαρουτιού.


Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν δηλώσεις από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Ο υπουργός αμύνης θα επισκεφτεί τα στρατευμένα νιάτα και θα δώσει τιμητικές άδειες στον αρχιψήστη και τους συν αυτόν βοηθούς. Ο πρόεδρος της κατ'επίφασην δημοκρατίας θα κάνει δηλώσεις για την ενότητα του λαού, για το μήνυμα της αναστάσεως που πρέπει να γίνει παράδειγμα ζωής σε όλους μας.  

Εγώ απλά θα συναντώ φίλους που έχω να δω μήνες ή πρώην σχέσεις σε τυχαίες και μη συναντήσεις, θα διαβάζω κάποιο βιβλίο ή θα οδηγώ με προορισμό το να ξεχάσω τις μέρες αυτές. Πες με στρυφνό,ξινό,ξενέρωτο και άλλα κοσμητικά ή γαλλικά... αλλά μην μου πεις ότι δεν έχεις νιώσει κάποια στιγμή έτσι.

Βόλτα για να περάσει το τέρας των γιορτών



Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.